Chicken Jalapeno Cream Cheese Bites
Je kunt mij wakker maken voor Jalapeno poppers en Nachos. Altijd heerlijk! Daarom kwam ik op het idee om er een combinatie van te maken. Deze pittige snack wordt in de oven gebakken, dus geen gedoe met frituren. Mijn vorige poging liep namelijk uit op een teleurstelling, want de Cream Cheese liep tijdens het frituren al uit de pakketjes. Het zal ongetwijfeld kunnen, maar omdat niet iedereen een frituur in huis heeft en ik niet het risico wil lopen dat het weer gebeurt gaan ze gewoon in de oven. En och, wat waren ze lekkerrrrrr! A Pepper Delight! ♥
What’s in the Basket
24 stuks
24 wonton velletjes ingevroren, verkrijgbaar bij de Toko
1 halve kleine kipfilet, platgeslagen
10 zure Jalapeno pepers, in pot verkrijgbaar, fijngesneden
2 bosuitjes, fijngesneden
1 doosje zachte Cream Cheese, Philadelphia Naturel 180-200 gr
75 gr Cheddar kaas, geraspt
zout, peper, pittige paprikapoeder
Klontje boter om in te bakken
gesmolten boter om in te vetten
1. Leg de kipfilet tussen vershoudfolie en sla de kipfilet met een deegrol plat. De kip wordt 2x zo breed als op de foto en omdat de kip plat is kun je deze lekker snel bakken. Kruid de kipfilet met zout, peper en pittige paprikapoeder aan beide kanten. Verhit de boter in de pan en bak de kipfilet aan beide kanten zachtjes gaar.
2. Verwarm de oven voor op 200C.
3. Haal de ingevroren Wonton velletjes uit de vriezer en laat in het pakje rustig ontdooien.
4. Maak ondertussen de Cream Cheese, maar houd ook de kip in de gaten. Roer de zachte Cream Cheese, bosuitjes, Jalapeno pepers en de geraspte Cheddar kaas goed door elkaar. Zout en peper is niet nodig omdat de kip gekruid is.
5. Snijd de gebakken kipfilet in kleine stukjes fijn en meng goed met de Cream Cheese.
6. Doe de gesmolten boter in een kommetje en leg een Wontonvel op de plank. Smeer de randjes in met boter en leg er een theelepel van de vulling op.
7. Vouw een driehoekje en druk de randjes goed op elkaar. Je kunt het driehoekje oppakken als je dat makkelijker vindt.
Vouw de onderste puntjes naar elkaar toe en druk goed vast. Smeer de boter een beetje uit over de Wonton, dan krijg je een mooie goudbruine kleur.
Leg ze op een bakplaat met ingevet bakpapier.
8. Bak de pakketjes bruin in 15 minuten. Iedere oven is weer anders dus hou ze goed in de gaten en als ze nog niet bruin zijn laat je ze gewoon nog even in de oven.
Serveer warm. Hou er voor jezelf ook een paar achter, want ze zijn Goddelijk en voor je het weet is de schaal leeg!
♥ Je kunt de pakketjes heel goed van-te-voren voorbereiden. Leg ze dan wel in de koelkast en haal ze 30 minuten voordat je gaat bakken uit de koeling.
♥ Voor de vegetarische versie laat je de kip achterwege en voeg je een heel klein beetje zout, peper en paprikapoeder toe aan de Cream Cheese vulling.
Heel verslavend!
ENGLISH VERSION
Chicken Jalapeño Cream Cheese Bites
You could easily wake me up for Jalapeno poppers and Nachos. Always delicious! That’s why I came up with the idea to create a combination of the two. This spicy snack is baked in the oven, so no hustling with a frying pan. My last attempt turned out to be a disappointment, as the Cream Cheese started to drip out of the packages during the frying. It is no doubt possible to do this, but since not everyone owns a deep-fry pan and I do not want to take the risk of the dripping happening again, I will simply place them in the oven. And oh, thy were so deliciooouuussss! A Pepper Delight! ♥
What’s in the Basket
24 pieces
24 frozen wonton sheets
Half of a small chicken breast, flattened
10 pickled Jalapeño peppers, finely chopped
2 spring onions, finely chopped
Soft Cream Cheese, Philadelphia Naturel 180-200 gr
75 gr Cheddar cheese, grated
Salt, black pepper, spicy paprika powder
Butter, to bake the chicken
Melted butter, grease the oven tray
1. Lay the chicken breasts in between fresh foil and flatten the chicken by beating it with a rolling pin. The chicken will double in size and because the chicken is flat it is baked faster. Season the chicken breast with salt, pepper and spicy paprika powder on both sides. Heat the butter in a pan and bake on both sides until done
2. Preheat the oven on 200C.
3. Take the frozen Wonton sheets out of the refrigerator and let them defrost.
4. Whilst defrosting the sheets, start making the Cream Cheese while keeping an eye on the chicken as well. Stir the Cream Cheese slowly, together with the spring onions, Jalapeno peppers and the grated Cheddar. Salt and pepper is not necessary as the chicken is already well-seasoned.
5. Cut the baked chicken breast in small pieces and mix with the Cream Cheese.
6. Put the melted butter in a small bowl and place a Wonton sheet on a working board. Grease the borders of the sheet with butter and put a teaspoon of the filling in the middle.
7. Fold it into a triangle and press the rims well. You can also take the triangle in you hand while pressing the rims, if you find this easier.
Fold the bottom two corners to each other and press well. Grease the Wonton with a bit of butter; this will give it a pretty golden-brown colour.
Place them on a baking tin with greased baking parchment.
8. Bake the packages in 15 minutes. Every oven is different so keep an eye on them and as long as they’re not brown, keep them in the oven for a while.
Serve hot. Leave a few for yourself, because they are divine and before you know it, the bowl is empty!
♥ You can prepare the packages beforehand. But keep them in the refrigerator and take them out 30 minutes before you start baking.
♥ For a vegetarian version you leave the chicken out.
Very addictive!