Mango honing taart en verse room
Mango’s zijn tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar en makkelijk te verwerken, dus waarom niet een bijzondere taart maken. In dit recept gebruik je gecondenseerde melk. Dit is een product wat je eigenlijk in je provisie kast moet hebben staan. Het is makkelijk te verwerken en zeer lang houdbaar.
De kardamom, familie van de gember, maakt de taart echt bijzonder en wordt zowel in hartige- als zoete gerechten gebruikt. Ik vind het een perfecte taart voor de herfst of winter.
De taartbodem wordt blind gebakken. Oh geen paniek! Dit is heel simpel en hiervoor heb je blindbakbonen of rauwe bonen nodig. Dus ook deze gaan in de provisiekast.
Deze taart is een creatie van Rudolph van Veen en na het zien van zijn programma waar deze taart uit de oven kwam, was het duidelijk dat deze taart gemaakt moest worden. Ik zal eerlijk zijn: na mijn eerste hap was ik niet meteen enthousiast. Dat komt omdat ik iets anders verwachtte, maar na de 2e hap was ik helemaal verkocht. Samen met de verse room en vleugje kardamom is het een ware Autumn Delight!♥
What’s in the Basket
Zanddeeg
1 vanillestokje
330gr bloem
mespuntje zout
275gr boter
60gr poedersuiker
1 eidooier
Mango vulling
2 mango’s
1 blikje gecondenseerde melk
4 eieren
60 gr honing
1 tl kardamompoeder
Citroen clotted cream
50 gr crème fraîche
150 gr mascarpone
1 th poedersuiker
1 citroen
Zanddeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het merg met de bloem en het zout. Kneed de boter met de poedersuiker en de eidooier, voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 190C. Rol het deeg uit tot 5 mm dik. Vet de taartvorm in, bekleed met het deeg en prik het deeg in. Leg een stukje bakpapier op het deeg en verdeel de blindbakbonen erover. Bak de bodem circa 10 minuten en verwijder het bakpapier en de blindbakbonen.
Mangovulling
Verwarm de oven voor op 150 C. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango’s en meng de mangopuree met de gecondenseerde melk, de eieren, de honing en het kardamompoeder. Giet de vulling in de taartvorm en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat de taart afkoelen voor je hem aansnijdt.
Citroen clotted cream
Meng de crème fraîche met de mascarpone en de poedersuiker. Breng op smaak met citroensap. Goed mengen en serveer bij de honing-mangotaart.
En smullen maar!
Pingback: The Easter Table |