Super Easy Capellini

IMG_3563

Capellini met pancetta en doperwtjes

Heb je geen zin én tijd om lang in de keuken te staan, maar wil je wel lekker eten? Dan is dit gerecht een echte aanrader. In 20 minuten zet je dit verrassende smaakbommetje op tafel, want de saus is klaar als de pasta ‘al dente’ gekookt is. Capellini is extra fijne spaghetti en leent zich heel goed voor dit gerecht. Vlinderpasta is ook leuk om te gebruiken. Oh ja en kinderen zijn er dol op!

Ook hier geldt weer de gouden regel: Leg alle ingrediënten gepast klaar. Snij dan de uitjes en de pancetta fijn en begin met stap 1.

What’s in the Basket

4 personen

1 el extra virgin olie

30 gr boter

1 uitje, gesnipperd

40 gr pancetta of gerookt ontbijtspek, biologisch en fijngesneden

250 gr verse doperwtjes, uit diepvries kan ook heel goed.

6 blaadjes verse munt

200 ml hete groente bouillon, van blokjes

ruim 1 el verse geraspte Parmezaanse kaas, plus 100 gr voor het opdienen

300 gr Capellini, 75 gr p.p.

Peper uit de molen, naar smaak

1. Breng een pan met water, scheutje olijfolie en wat zout aan de kook voor de pasta.

2. Verhit de olie en boter langzaam in een koekenpan en laat de boter smelten. Zet het vuur iets hoger en fruit de ui met de pancetta, totdat de ui gaar en de pancetta goudbruin is.

3. Ondertussen leg je de Capellini in het kokende water en kook het ‘al dente’.

4. Voeg eerst de erwtjes en de munt toe, dan 150ml bouillon en 1 eetlepel Parmezaanse kaas. Doe de deksel op de pan en laat 3-4 minuten op laag vuur sudderen tot de erwtjes gaar zijn en al het water is opgelost. Het vet van de pancetta is inmiddels gesmolten. Voeg naar smaak peper uit de molen toe. Zout is door het gebruik van de bouillon niet nodig.

5. Giet de pasta af en laat uitlekken.

6. Voeg naar wens nog wat bouillon toe. Zelf vind ik het lekker als de ingrediënten smeuïg zijn, maar dat ze niet in de bouillon drijven. Roer de pasta door de saus en serveer meteen met wat geraspte kaas.

Je bent nu maximaal 20 minuten verder. Ook heerlijk als lunchgerecht, maar serveer dan een kleinere portie. Makkelijk, eenvoudig, snel en een heerlijk smaakbommetje. Een Super Easy Delight! ♥

spaghetti erwtjes nl

  1. Pingback: National Spaghetti Day |

  2. Pieternel Hulsenbek

    Hi, Heb deze inmiddels al twee keer gemaakt – bij gebrek aan munt, met platte peterselie – is een nieuw lievelingshapje!! Dank. Maakte zelf graag de klassieker met gekookte ham, room en doperwtjes, dus dit is een mooie variatie. Dank! lfs P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: