SLA

SLA-230-copy

SLA, eindelijk was ik er vandaag en dat is best laat voor een fan.

Het team van SLA volg ik al geruime tijd op Facebook. Af en toe kreeg je een preview van de lekkere gezonde sapjes en het tot stand komen van restaurant SLA.  Kortom:  SLA had al vele volgers en was een succes voordat de deuren open gingen.

Eigenaren Jop en Nina hebben op Ceintuurbaan 149 absoluut iets moois neergezet. Bij restaurant SLA maken ze biologisch gezonde en eerlijke gerechten, zoals maaltijdsalades, sandwiches en soepen. Van de groentes en vlees tot aan de koffie en thee. Het interieur is heel mooi gedaan en ontworpen door de Nicemakers (www.facebook.com/Nicemakers) Achter het pand wordt nog gewerkt aan een moestuin en kleine kas.  Hoe leuk!

Jop  raakte geïnspireerd door Nina die al jaren bezig was met gezonde voeding. Tijdens een reis door Birma verdiepte Jop zich in De Voedselzandloper van Kris Verburg en begon de daarin beschreven adviezen op te volgen. Jop merkte al snel dat hij zich fitter, gezonder en energieker voelde. Hierdoor is het idee van SLA ontstaan.

In New York en Londen zijn salad bars niet meer weg te denken en Nina en Jop besloten dat Amsterdam daar ook maar eens kennis mee moest maken. Er zijn maar weinig plekken in Amsterdam waar je gezonde voeding kunt krijgen die ook nog lekker en betaalbaar is. Daar gaat wel steeds meer verandering in komen, want mensen verdiepen zich tegenwoordig steeds meer in gezonde voeding.

SLA laat zien én leert dat je heel lekker gezond kunt eten.

En dat is het zeker! Je kunt zelf je salade samenstellen. Je hebt keuze uit een groot assortiment groentes, verschillende toppings en dressings. Jop stelde zelf een salade voor mij samen. Echt superlekker! Salade met pittige falafel, pompoen, volkoren couscous, wortel, geroosterde bloemkool, pompoennpitjes, koriander en een dressing van knoflook munt en ras-el-hanout. Van de sapjes is de rode met bloedsinaasappel, biet, granaatappel en gember nu al mijn favoriet!

SLA-126

Tegenwoordig zie je dat de grenzen vervagen tussen de vegetariërs en de ‘vleeseters’.  De laatste groep gaat de groente steeds meer waarderen. Deze trend wordt versterkt door kookboeken zoals “Plenty’ van Yotam Ottolenghi en ‘Real Kitchen’ van Stevie Parle waarin zij laten zien hoe je waanzinnige groentegerechten kunt maken. En dat terwijl beide chefs heel graag een stukje vleesje en vis nuttigen. Ottolenghi geeft er zelfs af en toe vleessuggesties bij. De keuze is aan de mensen zelf zoals SLA  jou deze keuze ook geeft.

SLA-140-copy

Tijdens mijn bezoek viel het de enige twee mannelijke gasten in de zaak op dat er alleen maar vrouwen aanwezig waren. Dat was goed opgemerkt, maar kort daarna waren zij niet de enige twee heren meer. Het fabeltje dat alleen vrouwen salades eten gaat dus niet meer op. SLA bewijst dat het lekker en gezond is voor iedereen die bewuster met voeding bezig is. En dat is precies wat SLA wil bereiken. EAT . SHARE . LIVE.

SLA-220-copy

Bijzonder detail is SLA LAB. Hier komen eat, share en live weer bij elkaar. EAT: hier worden nieuwe recepten bedacht. SHARE: leren hoe je op SLA wijze kookt en waar je kunt deelnemen aan workshops. LIVE:  de ruimte is te huur.

SLA-377-copy

SLA is zeven dagen per week geopend van 11.00-21.30 uur.

Meer informatie vind je op www. ilovesla.com 

Photo’s by Teska Overbeeke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: