Hazelnoot Meringue

Hazelnoot Meringe

Hazelnoot Meringues van bruine suiker

Dit recept is uit het boekje Koffie & Co van Susie Theodorou Een heel leuk handig boekje met zeer smakelijke lekkernijen en simpel om te maken. A must have!

Een algemene regel is: 2x zoveel suiker als eiwit. Weeg het eiwit en dan weet je hoeveel suiker je nodig hebt.

De bruine suiker geeft deze meringues een vanilla-achtige smaak. Zodra je een hap neemt kom je al snel bij de marshmellow-achtige structuur. Yummmmm!

Ik maak deze meringues graag. In de 1e plaats zijn ze de lievelings van mijn lieve vader en ze zijn altijd een groot success, mede door het verassende zachte hart van binnen.

What’s in the Basket

18 stuks

150gr eiwit

300gr bruine basterd suiker

40gr hazelnoten

meringue meringue oven

Verwarm de oven voor op 150C, heteluchtoven 140C.

1. Schaaf de hazelnoten met een mandoline of hak ze fijn met een mes.

2. Verwarm eiwit en de suiker au bain-marie* onder af en toe roeren, tot de suiker gesmolten is.

3. Klop het eimengsel 15 minuten met een elektrische handmixer. Het mengsel wordt stijf als je het laat afkoelen. Roer ¾ van de hazelnoten erdoor.

4. Bedek 2 bakblikken met bakpapier en vorm hierop de meringues, ongeveer 2 theelepels per meringue. Leg ze ver uit elkaar. Gebruik de achterkant van een kleine lepel om pieken op de meringue te maken, waardoor ze een grillig uiterlijk krijgen. Strooi er wat geraspte hazelnoten over.

5. Bak de meringues 15 minuten en doe dan de oven uit. Laat de deur dicht. Laat ze een nacht in de oven staan – zo voorkom je dat de meringues bruin worden. Een klein deel van de suiker zal eruit stromen en karameliseren. Serveer de meringues koud. En leg ze heel voorzichtig op een schaal. Ze zijn zeer delicaat en gaan makkelijk stuk. Zelf vind ik het niet erg als ze indeuken, zie foto.

Tip: Vervang de bruine suiker met zeer fijne suiker. Leg een bolletje vanille roomijs en vers rood fruit op de meringue. Oepsss, een calorieën bom! Maar soms moet je een uitzondering maken voor een Sweet Delight!♥

*Ik laat de gootsteen vollopen met heet water en zet de grote rvs schaal erin. Water tot 1/3 van de kom is meer dan genoeg.

ENGLISH VERSION

Hazelnut Meringue

This recipe comes from Susie Theodorou’s book Koffie & Co, a very nice and handy little book with very delicious treats that are quite easy to make. A must have!

The general rule states: twice as much sugar as egg-white. Weigh the egg-white first and then you know how much sugar you need.

The brown sugar gives these meringues a vanilla-like taste. Once you have taken a bite, you will soon get to the marshmallow-like structure. Yummmmm!

I like making these meringues. First of all they are a favorite of my dear father and secondly, they are always a great success, partly thanks to the surprising soft heart inside.

What’s in the Basket

18 pcs

150gr egg-whites

300gr brown sugar

40gr hazelnuts

Preheat the oven to 150°C degrees, convection oven 140°C.

1. Slice the hazelnuts with a mandolin or mince them with a knife.

2. Heat the egg-white and the sugar au bain-marie* while stirring occasionally, until the sugar has melted.

3. Whisk the mixture for 15 minutes with a handheld electric mixer. The mixture becomes stiff when you let it cool. Stir ¾ of the hazelnuts through the mixture.

4. Cover two baking trays with baking parchment and shape the meringues on these, about 1 teaspoon for each meringue. Place them far away from each other. Use the backside of a small spoon to create peaks on the meringues, for a *fancy appearance. Scatter some grated hazelnuts on them.

5. Bake the meringues for 15 minutes and turn off the oven. Keep the oven door shut. Keep them in the oven for the night – this way you prevent the meringues from becoming brown. A part of the sugar will flow out of the meringues and will caramelize.

Serve the meringues when they are cold. Place them carefully on a platter. They are very delicate and they break easily. I don’t mind it if they do break, see picture.

Tip: replace the brown sugar with **caster sugar. Place a scoop of vanilla ice cream and some red fruits on top of the meringue. Whoops, a bomb of calories! But sometimes you have to make an exception for a Sweet Delight! ♥

*I fill the sink with hot water and place the large bowl in it. Water until 1/3 of the bowl is more than enough.

Eén reactie

  1. Pingback: The Easter Table |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: