Summer Peaches

140617_7284

Vanille mascarpone perziken

Soms is een dessert te veel na een diner, maar heb je toch zin in een lekker zoetje of iets fruitigs. Dit dessert is dan wellicht een goed idee – lees ‘heel erg goed idee!’

Dit recept staat in het EVISSA FOOD kookboek van Kim Lenders. De styling van de huisgemaakte gerechten heb ik mogen verzorgen en daarbij staan er 2 recepten van mijzelf in, Summer Peaches en Tarte Tatin. Het is een heerlijk boek met een prachtige verzameling van culinaire adressen van restaurant(jes) met hun beste recepten op Ibiza. Verder staan er huisgemaakte gerechten in, bereid met de groenten en fruit uit de eigen moestuin. Al ben je geen keukenprinses dan is het nog steeds super leuk om in te lezen.

De kleine perziken waren echt ongelooflijk van smaak en vandaar dit recept. De karamel en mascarpone maak je gewoon van te voren. Je hoeft dan alleen maar de perziken te grillen in de pan of op de bbq.

140617_7268

What’s in the Basket

grill pan of bbq

 

4 -8 personen

4 perzikken

1 el (zonnebloem)olie

 

Voor de karamel:

200 g rietsuiker

60 ml water

100 ml slagroom

1-2 el bourbon, naar eigen smaak

½ tl zeezout

 

Vanille mascarpone:

225 g mascarpone

1 vanillestokje

fleur de sel

 

Maak eerst de karamel. Doe de suiker met het water in een pan met dikke bodem. Breng snel aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen (zonder te roeren) totdat de suiker gesmolten en lichtbruin is. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de room toe. Voeg de bourbon en het zout toe en roer tot een glad geheel. Zet apart.

Schraap het vanillestokje leeg boven een kom met de mascarpone en roer goed door. Zet in de koelkast tot gebruik.

net geplukte perzikken

Zet de gril aan of gebruik de ‘nog’ warme bbq als je een bbq diner hebt. Halveer de perziken, haal de pit eruit en smeer het vruchtvlees in met de olie. Leg de perziken op een bakblik onder de hete gril en laat ze in 3-5 minuten iets bruin worden. Of leg ze op de bbq en haal ze eraf als ze mooi gegrild zijn.

Laat de perziken iets afkoelen. Vul de perziken met de mascarpone en giet de karamel erover (verwarm nog even als deze hard is geworden). Strooi er een paar korrels fleur de sel over en serveer. Een halve perzik per persoon, maar als je iets meer maakt dan gaan ze ongetwijfeld op! A Summer Peach Delight♥

Basket Delights - Photography Giuliyani

Photography by Giuliyani

10703528_695988150476589_8027807896049754207_n is geschreven samen met Famke en Floor van Praag. Zij hebben ook een fantastische blog CAPERLEAVES. Even checken, want ze hebben ook leuke deals!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: