Potato Quiche Budget Style

Potato quiche budget style

Potato Quiche Budget Style

Hier wordt ik altijd zo blij van. De koelkast zat weer vol met restjes groenten en left overs waarmee je apart eigenlijk niet zo veel mee kunt doen, maar samen een fantastisch gerecht vormen. De aardappel puree was de inspiratie voor deze quiche, in de vriezer had ik nog rundergehakt en in de groentelade wat rode paprika, bosuitjes en wat tomaatjes.

Ik ga geen recept geven van aardappelpuree, want dat is je denk ik wel bekend. Met deze quiche wil ik je laten zien dat left overs een goed begin zijn voor een goed gerecht. A left-over Delight! ♥

What’s in the Basket

left over aardappelpuree

4 eieren

left over geraspte kaas

scheutje melk

250 gr rundergehakt

2 bosuitjes

halve paprika

wat kersentomaatjes

zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat, chili poeder

Quiche vorm

boter om quiche vorm in te vetten en gehakt aan te bakken.

1. Vet de vorm in met boter en verwarm de oven op 200C.

2. Meng de aardappel puree met 1 losgeklopt ei. Druk de puree in de quiche vorm.

3. Verhit een koekenpan met de boter en doe de gehakt in de pan. Rul het gehakt in de pan en voeg zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat en chili poeder naar smaak toe.

4. Snij alle ingrediënten die je wilt toevoegen klein, zoals tomaatjes, paprika en bosuitjes. Of kijk wat je in de koelkast hebt liggen. Courgette, champignons, ui, peterselie, broccoli, mais etc. Combineer er maar op los.

5. Voeg de groentes toe aan het gehakt. Voeg de groente die de langste gaar tijd heeft als eerste toe en voeg dan de rest toe.

6. Zet het vuur uit en verdeel het gehaktmengsel over de aardappelpuree. Klop de 3 overgebleven eieren los met wat melk of room en verdeel dit over het gehaktmengsel en verdeel de geraspte kaas over de quiche.

7. Zet de quiche 30 minuten in de oven en tadaaa dat is alles!

Dit is een heel makkelijk gerecht, maar het is er niet minder lekker om. Kijk eerst wat je zoal in de koelkast hebt liggen en bepaal dan wat je gaat maken. Ik had nooit bedacht om de puree als taartbodem te gebruiken, maar door alle ingrediënten naast elkaar te leggen kwam ik op het idee. Met een paar ingrediënten is het al snel lekker en ja als je verse kruiden hebt aarzel dan niet om ze te gebruiken. So, What’s left in your basket?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: