Arancini

Arancini 2Arancini

Als ik risotto maak dan bleef er altijd te veel over en hop … het gaat het weer in de prullenbak, want opgewarmde risotto is echt niet lekker meer. Geïrriteerd dat er weer eten in de prullenbak ging en heb het restje risotto bewaard. Ergens wist ik dat je nog iets met de risotto kunt doen. De volgende dag kwam ik op het idee om kroketjes of balletjes te maken en in de olie te bakken. En voilà, daar ontstond een fantastisch borrelhapje. Niet zo gek dat ik op dit idee kwam, want in Sicilië is het een specialiteit en dat heb ik waarschijnlijk ooit eens opgepakt. Dus vanaf nu geen risotto meer in de prullenbak en je hebt een goed excuus om gewoon meer risotto te maken!

Arancini prep

What’s in the Basket

Risotto, overgebleven of verse risotto, zie recept op de blog

Bol mozzarella of kleine mozzarella bolletjes. Garnalen zijn ook lekker.

1 ei

paneermeel

Plantaardige olie

1. De risotto maak je bijvoorbeeld volgens het recept via deze link en laat afkoelen. De tuinboontjes kun je weglaten, maar de doperwtjes laat je erin. Of je gebruikt de left-over risotto.

2. Klop het ei los en strooi flink paneermeel op een plat bord

3. Neem een flinke eetlepel risotto in je handpalm, druk er een bolletje mozzarella in en vouw de risotto om de mozzarella. Het balletje heeft een grootte van een bitterbal. Dompel in het ei en rol door de paneermeel. Herhaal dit nog een keer.

Arancini 3

4. Laat de balletjes 10 minuten opstijven in de koelkast en zet ondertussen de frituurpan aan op 180C. Heb je geen frituurpan dan kun je ze ook in een gewone pan bakken in zonnebloemolie.

5. Bak de balletjes in 5 minuten goudbruin en serveer direct.

Arancini

Heerlijk voor bij de borrel en net weer iets anders. Ik bewaar zelfs de risotto als er nog maar 2 balletjes van te maken zijn. Zo lekker zijn ze!

Arancini 4

A Sicilian Delight! ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

THE VIEW DESIGN

THINNING OUT THE FINE LINE BETWEEN FASHION AND INTERIOR | BLOG & PORTFOLIO | INTERIOR | FASHION | PHOTOGRAPHY

Simone's Kitchen

Eat real food. Shoot that food.

My New Roots

About food, styling and things that make me smile

Droesem

personal corkbin

mint

About food, styling and things that make me smile

Tartelette

About food, styling and things that make me smile

La Tartine Gourmande

About food, styling and things that make me smile

D I E T L I N D W O L F

About food, styling and things that make me smile

Food Bandits

About food, styling and things that make me smile

ice cream magazine

................... for lovers of ice cream. Your free on line magazine for sweet frozen treats. Recipes, inspiration, artisanal ideas for your delectation.

The Red Bistro

About food, styling and things that make me smile

The Year In Food

About food, styling and things that make me smile

felicita sala illustration

About food, styling and things that make me smile

About food, styling and things that make me smile

We Love by Petrol and Porcelain

About food, styling and things that make me smile

My Paradissi

About food, styling and things that make me smile

simonelov.es

Share food love life

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Playful Cooking

Just another WordPress.com site

What Katie Ate

About food, styling and things that make me smile

Cannelle et Vanille

About food, styling and things that make me smile

Sprouted Kitchen

About food, styling and things that make me smile

Love and Lemons

About food, styling and things that make me smile

%d bloggers liken dit: