Spruitjes, maar dan lekker

Brussels Sprouts 2Lekkere spruitjes

Je vraagt je af waarom ik het ‘lekkere spruitjes’ noem. Nou, dat komt omdat ik absoluut niet van spruitjes houd! De geur en de koolsmaak doen het gewoon niet voor mij. Als kind moest ik het aantal spruitjes eten naar mijn leeftijd en aangezien ik de jongste ben van 3 had ik natuurlijk altijd mazzel. Maar och, wat was het een enorm gevecht om ze binnen te krijgen! Als er spruitjes gekookt worden dan ben ik niet thuis. Maar ja, wat doe je als iemand ze wel heel erg lekker vindt?! Toch eens proberen om er iets lekkers van te maken. Gebruik in ieder geval de kleine spruitjes, want deze zijn sneller klaar als je ze gaat bakken en dat gaan we doen! Een ongewoon Delight!♥ Je voegt de kruiden en het zout toe al naar gelang de hoeveelheid spruitjes.

What’s in the Basket

2 personen

kleine biologische spruitjes, schoongemaakt

mespuntje zout

0,5 tl Garam Massala, verkrijgbaar bij de Toko

2 el Olijfolie

Verhit de pan of wok op het vuur en giet de olijfolie in de pan. Als de olie heet is gaan de spruitjes erbij. Voeg zout en Garam Massala toe en schud de spruitjes rond in de pan, waardoor de kruiden zich goed verdelen over de spruitjes. Zet het vuur half hoog en bak de spruitjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en serveer meteen. Simpel toch?

Brussels Sprouts 2

De ‘nare’ koolsmaak is er niet en de buitenste blaadjes zijn lekker krokant. Door het bakken komen de suikers vrij en dat proef je. Ja, op deze manier vind ik ze lekker. Jij ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: