Hazelnoot mokka frambozentaart

hazelnut mokka piece

Hazelnoot mokka frambozentaart

Deze taart is een echte klassieker en ja… ook een flinke caloriebom. Maar ja, dit is dan ook echt verwennerij. Als je iets te vieren hebt dan bak je deze taart. Versier met eetbare bloemen en er is ruimte genoeg voor de kaarsjes. Snij kleine punten, want dan kun je bij je volgende kop koffie nog een puntje nemen. A super Sweet Delight! ♥

What’s in the Basket

8 verse biologische eieren

200 gr suiker

200 gr bloem

2 el super sterke espresso koffie

250 gr ongezouten roomboter

1 eierdooier

250 gr poedersuiker

125 gr hazelnoten

bakje frambozen

eetbare bloemen, applebloesem

bakplaat en bakpapier

eitjes

1. Verwarm de oven voor op 180C.

2. Klop de eieren met de suiker mooi romig, dik en licht van kleur. Zeef de bloem er boven en spatel luchtig door het eiermengsel. Leg het bakpapier op de bakplaat en giet het beslag op de bakplaat. Strijk het deeg uit tot een laag van 1,5cm dik.

eierdeeg2

3. Bak het deeg 15 minuten in de oven en laat het op een rooster afkoelen. Pak een bakblik met doorsnede van 20-23cm en steek 2 ronde plakken af. Dit zal precies passen.

4. Zet extra sterke espressokoffie. Klop met de mixer de zachte boter met de eierdooier en de poedersuiker romig. Voeg druppelsgewijs 2 el koffie toe aan de boter.

botercreme

5. Rooster de hazelnoten in een koekenpan en hak ze fijn. Ik doe dit met een goed scherp hakmes, waardoor je de nootjes nog goed kunt onderscheiden. In een keukenmachine gaat het vaak te snel en wordt het te fijn.

hazelnuts 2

6. Leg een ronde plak biscuitdeeg op een rooster en smeer 3/4 van de mokka crème gelijkmatig uit over het deeg. Druk de frambozen in de mokka crème en leg de 2e ronde biscuit plak op de crème. Druk het deeg goed aan. Smeer de rest van de mokka crème over de taart en de zijkant, waarbij je er voor zorgt dat de mokka crème gelijkmatig is verdeeld. Druk dan de gehakte nootjes tegen de zijkanten en op de bovenkant van de taart. Decoreer de taart met eetbare bloemen, zoals appelbloesem of viooltjes.

hazelnoot mokka taart

Let’s Celebrate! ♥

    • Hallo Judith, Dank voor je compliment! Ik heb zojuist ook naar je blog gekeken en ziet er goed uit! Van de foto’s krijg ik trek! Ga binnenkort iets van je blog maken. Ik zal het je laten weten:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: