Shiny Salmon

Glazed Salmon

Shiny Salmon

Met zalm hoef je eigenlijk niet moeilijk te doen en dat is dit recept dan ook niet. Ok, de ingrediënten heeft niet iedereen in huis, maar breng gerust een bezoekje aan de toko. Met deze simpele producten maak je in een handomdraai een lekker Aziatisch gerecht. Verwen jezelf eens lekker na een dag hard werken of trakteer je bezoek op een heerlijk, net iets anders, gerecht. Ik weet zeker dat er gesmikkeld gaat worden. A Shiny Delight! ♥

Bereid alle ingrediënten voor, gewassen, gesneden, afgewogen, want je moet veel tegelijk doen. Nee, het is niet moeilijk, maar lees wel eerst het recept goed en volg de stappen, dan is er geen vuiltje aan de lucht.

What’s in the Basket

4 personen

55 gr bruine basterd suiker

60 ml soja saus, Kikkoman (zout) verkrijgbaar bij de Toko

60 ml  Mirin, Kikkoman verkrijgbaar bij de Toko

1 el Oestersaus,  verkrijgbaar bij de Toko

4 zalmfilets

2 stronken Paksoi, in grove stukken gesneden

Rode peper, fijn gesneden

2 cm verse gemberwortel, geraspte gember

2 bosuitjes, in lange stukken en in lengte gesneden

1el Sesam zaadjes

IJswater, ofwel water met ijsblokjes

Arachide olie

Noedels

1. Doe de suiker, soja saus, geraspte gember, mirin en de bruine suiker in een kommetje. Roer tot de suiker geheel is opgelost.

2. Dep zalmfilets droog, leg ze in een ondiepe schaal, giet het soja mengsel over de zalmfilets en wentel de vis goed in de saus. Bedek de schaal met plastic folie en marineer minimaal 30 minuten in de koeling.

3. Ondertussen snij je de bosuitjes in 3 grote stukken en snij dan elk stukje door midden. Leg in een bakje ijswater en zet 30 minuten in de koeling. De bosuitjes gaan mooi krullen.

spring onions

4. Verwarm de oven voor op 220C of gril stand. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Dit is meestal maar een paar minuten.

5. Vet de gril pan of aluminium ovenschaal in met de arachide olie en leg de zalmfilets erin, huidzijde naar beneden. Zet in de oven en lepel af en toe wat marinade over de zalmfilets. Bak de filets in ongeveer 5 minuten glanzend goudbruin en net gaar.

salmon

6. Zodra de vis in de oven staat heb je tijd om de Paksoi te bakken. Bak de rode peper met de sesam zaadjes even aan in een wok.

chili sasame seeds

7. Voeg dan de Paksoi toe. Eerst de witte stevige delen in de pan en even later de groene delen. Voeg de Oestersaus toe en bak even goed door. Check tussendoor de vis en besprenkel de vis dan met de marinade.

paksoi red pepper

8. Serveer de noedels op een bord met de paksoi. Leg de vis op de noedels en verdeel de gekrulde bosuitjes op de vis. Giet de marinade uit de ovenschaal over in een kommetje en serveer er bij voor de liefhebbers. Smullen maar!

Glazed Salmon !2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: