Rozemarijn Koekjes
Oh lalala, dit is lekkerrrr!!! En zoals je van mij verwacht is dit weer een makkelijk recept waarmee je ook nog eens hoge ogen gooit. Deze koekjes zijn gemaakt van restjes zanddeeg. Een goeie en belangrijke tip: als je een taart bakt met een zanddeeg bodem, zorg er dan voor dat je iets meer maakt en dat in de vriezer legt. Zanddeeg is perfect voor koekjes en zo kun je in een handomdraai snel iets lekkers op tafel zetten. Het deeg kun je mengen met ingrediënten zoals chocolade en nootjes. Lekker, maar misschien wat gewoontjes. Ik had ooit iets gelezen over Martha Stewart’s rozemarijn boterkoekjes en laat ik dat in huis hebben. Groene verse kruiden zoals basilicum, munt, tijm en rozemarijn lenen zich goed voor zoete gerechten. Daarom pakte ik het kleine bosje rozemarijn uit de groentelade en ging aan de slag. Yes, It’s Tea Time ♥
What’s in the Basket
Optie 1: restjes zanddeeg uit de vriezer, ontdooit
Optie 2: maak snel zanddeeg
1 tl rozemarijn, de naalden afgerist en heel fijn gehakt
100gr rietsuiker
Optie 1: Meng de kruiden door het deeg, maak er een rol van, verpak in plastic folie en laat 15 minuten rusten in de koelkast. Vervolg na optie 2 zanddeeg recept.
Optie 2: je maakt het zanddeeg speciaal voor de koekjes:
half vanillestokje
165gr bloem
mespuntje zout
135gr boter
30gr poedersuiker
1 eidooier
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het merg met de bloem en het zout. Kneed de boter met de poedersuiker en de eidooier, voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed als laatste de rozemarijn door het deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
2. Verwarm de oven voor op 190C en leg een vel bakpapier op een tray of bakrooster.
3. Haal het deeg uit de koelkast, snij plakjes van 1cm dik en rol de plakjes door de rietsuiker. Verdeel de plakjes deeg op het bakpapier.
4. Bak de koekjes in ongeveer 15-18 minuten bruin. Laat ze afkoelen op een rooster.
Het is echt te moeilijk om van deze heerlijke brosse koekjes af te blijven, dus maak er maar lekker veel. It’s Tea Time & it’s A Rosemary Delight ♥
Pingback: Citroensiroop – Foodblogswap | Blond met een groen geloof