Vorige week was ik bij de Workshop ‘How Superfoods boost your Energy’ in het Conservatorium Hotel. Gezondheidstherapeut Kyrin Hall zal uitleg geven over Superfoods en Executive Chef Schilo van Coevorden laat zien hoe hij met deze Superfoods tongstrelende gerechtjes kan maken.
Kyrin Hall helpt mensen inzicht te geven over hoe je eigen Lifestyle en Food keuze je leven kunnen beïnvloeden. We voelen ons wel eens moe en futloos en zonder dat wij het weten is dat meestal te herleiden aan je eetgedrag. Ik ga geen les geven over glucose, bloedsuikerspiegel, stress en energie, want Kyrin Hall is de specialist. Lees via de link meer over 12 Superfoods: 12 Super Nutrients to boost your immunity and energy. Tevens geeft zij Yoga 4 Runners, eerst lekker hardlopen in het Vondelpark en dan fijne yoga om de spieren te stretchen. Lees meer over Kyrin Hall op kyrins.nl
Zelf ben ik iemand die heel gevariëerd eet en veel lekker vindt ♥ Ik kook zowel callorie-rijke als calorie-arme gerechten. Als de producten maar mooi vers zijn, zoveel mogelijk biologisch. Ik kan ontzettend genieten van een frisse gezonde salade, maar ook van een lekker zelf gebakken taartje. Ja, een echte lekkerbek, maar wel alles zoveel mogelijk in balans.
Zoals veel mensen maak ik s’ochtends een lekker shake of neem een kom yoghurt met vers fruit/muesli aangevuld met Chiazaad en/of Hennepzaad. Hierbij voel ik mij echt lekker en is mijn nieuwsgierigheid in Superfoods gewekt. Gezien ik niet verder kom met een shake of kom yoghurt ben ik heel benieuwt wat Schilo voor ons in petto heeft.
In witte bakjes worden de Superfoods getoond en verder uitgelicht door Kyrin Hall terwijl Schilo de gerechtjes verder afmaakt. Superfoods zien er over het algemeen niet heel smakelijk uit en lijkt het mij een enorme uitdaging om daar een mooi gerecht van te maken. Schilo maakt een mooie opmerking: ‘I make scary looking food very tasty’. En dat doet hij absoluut! De gerechtjes worden ons één voor één geserveerd en zijn werkelijk kleine kunstwerkjes. De smaak is steeds weer verrassend en wáánzinnig lekker! Dat is ook wat je van Schilo van Coevorden mag verwachten, maar ik vindt het werkelijk een kunst.
Binnenkort zullen een aantal gerechten op de kaart komen van Tunes Restaurant. Raw food op sterren niveau dat niet onder doet voor de ‘andere’ gerechten op de kaart. Doe mij maar de Daikon salade met wilde Gember, Yummmmm!
Het heeft mij zeker geïnspireerd om meer Superfoods te gaan gebruiken en wie-weet komt er ooit nog wel eens een mooi Raw Food gerecht uit mijn keuken dat mijzelf versteld doet staan.
Geniet van de foto’s die gemaakt zijn op de avond zelf. De foto’s met een ster zijn gemaakt door Fotograaf Adam Szuly, szulyphoto.com
- * Superfoods
- Daikon Salad Wilde Gember
- Chia zaad Duindoorn bessen
- * Schilo van Coevorden finishing touch
- Salad from the Sea
- Schilo van Coevorden finishing touch
- Roasted Kale (Boerenkool) Spirulina, hennepzaad, Tarwegras
- No Rice Risotto -Pompoen Bijen pollen
- Mandarijn, Bloemen, Blauwe bessen
ENGLISH VERSION
Superfood Conservatorium
Last week I went to the workshop ‘How Superfoods Boost Your Energy’ in the Conservatorium Hotel. Health nutritionist Kyrin Hall will talk explain about Superfoods and Executive Chef Schilo van Coevorden shows how to make magnificent little dishes with these Superfoods.
Kyrin Hall helps people by giving them insight on how to influence their own Lifestyle and Food choices. Every now and then we feel tired and drained and even though we may not know it, the reason is often our eating pattern. I will not be giving lessons on glucose, blood sugar concentration, stress and energy, because Kyrin Hall is the specialist. Read via the link more on 12 Superfoods: 12 Super Nutrients to boost your immunity and energy. Also, she teaches Yoga 4 Runners, first a nice jog in the Vondelpark and then some great yoga to stretch the muscles. Read more on Kyrin Hall at kyrins.nl
I myself am someone who eats very varied and likes a lot ♥ I cook dishes with lots of calories as well as dishes with no calories at all. As long as the products I use are beautifully fresh, as much biological as possible. I can enjoy a fresh salad very much, as much as a homemade cake. Yes, a real food lover, yet everything as balanced as possible.
Like many other people I make a shake in the morning or I eat a bowl of yoghurt with some fresh fruit or muesli with some Chia seeds and/or hempseeds. I feel great eating such breakfasts and so my curiosity in Superfoods has awakened. I cannot imagine making anything else than a shake or a bowl of yoghurt with Superfoods, so I am very curious as to what Schilo has got planned for us.
The Superfoods are presented in white bowls and are further explained by Kyrin Hall whilst Schilo finishes the dishes. Superfoods in general do not look very tasty and to me it seems like a great challenge to make a good looking dish out of it. Schilo made a nice remark about that: ‘I make scary looking food very tasty’. And he does so, absolutely! The dishes are presented to us one by one and are really works of art. The taste is a surprise over and over again and incredibly delicious! It is what you should expect of Schilo van Coevorden, but I honestly think it’s a masterwork.
Soon some of the dishes will be on the menu of Tunes restaurant. Raw food in star quality that is not inferior to the other dishes on the menu. I would like the Daikon salad with wild ginger please, Yummmmm!
This has certainly inspired me to use more Superfoods and who knows maybe one day there will come a nice Raw Food dish out of my kitchen that will dumbfound me.
Enjoy the pictures that were made on the night itself. The pictures with a star were made by photographer Adam Szuly, szulyphoto.com