A Pretty Styling Idea

Ice bowl

Ice Bowl

Om je diner nog feestelijker te maken kun je de eettafel nog mooier maken met bijzondere spullen en dan vooral met je eigen gemaakte creaties. Dit is een hele leuke tip en toen ik dit zag ben ik meteen aan de slag gegaan. Onze tuin bloeit volop en wij halen daar dan ook geregeld prachtige bloemen uit. Voor dit idee gebruik je de bloemetjes die uitgevallen zijn en als ze niet mooi genoeg zijn knip je ze gewoon van de plant. Met een beetje mazzel heb je alles in huis en kost dit idee je helemaal niets.

De Ice Bowl kun je gebruiken om vers fruit of andere koude lekkernijen in te serveren. Maak voor iedere gast één ice bowl, maak één grote versie of gebruik de Ice Bowl op een buffet. Afhankelijk van wat je serveert en je eigen fantasie. Ok, aan de slag!

What’s in the Basket

2 kommetjes, 1x groot en 1x klein

bloemetjes uit de tuin

pakking- of duct tape, zie afbeelding

theelepel of gebaksvorkje

schaar

plastic foil

water uit de kraan

vriezer

je eigen fantasie

icebowl 3

1. Leg alle spullen klaar die je nodig hebt. Knip de bloemetjes niet te kort af, want het steeltje zorgt ervoor dat het bloemetje tussen de 2 kommetjes in blijft zitten. Dat moet je gewoon even proberen. Afknippen kan altijd nog.

2. Bedek de kleine kom goed met plastic foil. Dit helpt straks om de kom eruit te krijgen.

3. Vul de grote kom met water en zet de kleine kom erin. Druk de kleine kom in het water zodat de bovenste randen van beide kommen gelijk zijn. Het water mag dan niet over de rand komen.

4. Plak de duct tape in een kruis over de kommetjes en zorg er daarbij voor dat de ruimte tussen de kommetjes even groot is. Zo onstaat er een mooie ronde vorm met gelijke randen.

icebowl 5

5. Schuif de bloemetjes in het water en duw met de theelepel de bloemetjes naar de gewenste plek. Maak de buitenkant van de kom droog.

ice bowl 4

6. Maak ruimte vrij in de vriezer en zet de kommetjes er 4-8 uur in. Zorg ervoor dat er geen producten tegenaan komen. Bij mij is het na 4 uur helemaal hard, maar dat zal afhangen van je vriezer. Kijk goed of de onderkant massief ijs is geworden en bij twijfel gewoon laten staan.

7. Verwijder de tape en de binnenste kom. Zet de grote kom 15-20 tellen in lauwwarm water, waarbij de kom niet onder water mag komen. Draai de kom onderste boven en de Ice Bowl komt er mooi uit.

icebowl 6

Het resultaat is echt prachtig en je zult je gasten nog eens extra verrassen. Serveer de kleine ice bowls op een klein diep bord, want het ijs gaat natuurlijk wel iets smelten. Een grote Ice Bowl kun je serveren in een diepe schaal op ijsblokjes.

ice bowl 2

Het kan gebeuren dat de Ice Bowl er niet uit wil, maar met een beetje wrikken en draaien komt het zeker goed. Bij mij gaat het de ene keer ook makkelijker dan de andere keer. Met aandacht, liefde en geduld gaat het je absoluut lukken.

Je kunt van alles gebruiken om een ice bowl te maken. Wat denk je van zeeschelpen. Dat is fantastisch als je oesters of koude zeevruchten serveert. Of klein schattig speelgoed. Ipv echte bloemen kun je kunstbloemetjes gebruiken en dat is weer handig in de winter. Enfin, gebruik je fantasie en maak je eigen Styling Delight♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: